Schůze rady TS 27.11.2013 PDF Tisk Email
Pátek, 06 Prosinec 2013 16:31

konané v kavárně NONA

27. 11. 2013 v 13:00

Přítomni: J. Pokorný, R. Vašek, P. Plšek, K. Littera, J. Slavický, H. Vláčilová, I. Vejsada, A. Pešková

Omluveni: Z. Prokeš, L. Schneiderová, V. Nečas

Nepřítomni: J. Kodet

Inscenační soutěž v roce 2014

• Model příštího ročníku bude podobný tomu předchozímu. Slavnostní vyhlášení by se však mohlo konat ve spolupráci s festivalem Opera 2015, kdy by na některé ze scén Národního divadla mohla být uvedena vítězná inscenace. Ohledně spolupráce s Jednotou hudebního divadla, resp. festivalem Opera je J. Pokorný v úzkém kontaktu s L. Šaldovou a J. Hermanem
  • Proběhla diskuse nad propozicemi soutěže. V propozicích byly navrženy tyto změny:
    • Inscenace, které měly premiéru do roku 2013 včetně, musí být přihlášeny do poloviny února 2014
    • Inscenace, které budou mít premiéru v roce 2014, mohou být přihlášeny do poloviny června 2014
    • Přihláška musí obsahovat hrací termíny přihlášených inscenací
    • V propozicích se bude užívat pojem inscenace (nikoliv představení)
    • V propozicích dojde k úpravám v článku IV (viz upravené propozice)
  • Byli navrženi členové poroty: Z. Prokeš, R. Vašek, L. Dercsényiová, I. Vejsada, J. Hošková a jako případný náhradník I. Kubicová
  • S ohledem na lepší marketing byl schválen nový název soutěže (Balet 2014) a podnázev soutěže (Soutěžní přehlídka baletních inscenací České republiky)
  • Poplatek za účast v soutěži se nezmění
  • J. Pokorný podal grantovou žádost na MKČR, podá žádosti na Nadaci Život umělce a Český literární fond. Dále bude jednat se sponzory (Grishko, Sansha)

Burza a konkurzy

• Bylo by dobré synchronizovat pořádání konkurzů tak aby případní zájemci mohli navštívit více konkurzů za sebou
  • Na přelomu ledna a února by se měla uspořádat Burza. Jako vhodný termín se jeví 26. 1. 2014 (je potřeba už domlouvat s Martinem Rypanem)
  • Na příští schůzi výboru TSČR by se měli zástupci souborů domluvit na společném postupu

Různé

• Linda Schneiderová pracuje na aktualizaci členské základny a právě rozesílá „aktivační dopis“ bývalým a „spícím“ členům TSČR
  • Přítomní debatovali o své zkušenosti s Unií tanečníků a performerů (www.unietp.cz). Své zkušenosti tlumočili J. Pokorný a A. Pešková (pozitivní zkušenost z Liberce, kdy Unie dokázala operativně domluvit tanečníka na záskok)
  • R. Vašek informoval o taneční konferenci, která se uskuteční 9. 12. 2013. Na pořádání konference se podílejí Institut umění – Divadelní ústav, Vize tance a TSČR.
  • V Brně se ujal funkce šéfa baletu Mário Radačovský

Příští schůze se bude konat v pondělí 9. 12. 2013 během polední pauzy při taneční konferenci v Divadle v Celetné (cca od 12:45)

Zapsal: R. Vašek

Schválil: J. Pokorný