Schůze rady TS 1.2.2015 PDF Tisk Email
Pátek, 27 Únor 2015 07:59

Anenský areál

1. 2. 2015 v 13:00

Přítomni: J. Pokorný, Z. Prokeš, J. Kodet, J. Slavický, K. Litera, A. Pešková, L. Schneiderová

Omluveni: I. Vejsada, P. Plšek, R. Vašek, H. Vláčilová

Burza mladých tanečníků

proběhla 1. 2. 2015 v Anenském areálu za malé účasti děvčat a jednoho zástupce v mužské části. Dostavili se účastníci i ze zahraničídostavili se téměř všichni zástupci baletních souborůTrénink vedli H. Vláčilová a J. Slavický

Inscenační soutěž Balet 2014

Dne 4. 2. 2015 proběhlo slavnostní vyhlášení na jevišti v historické budově ND před představením „Čarodějův učeň", který moderoval Z. Prokeš, za asistence J. Pokorného a H. Bartlové za účasti všech oceněnýchO přestávce proběhlo setkání oceněných „s číší vína" v dolní části foyer NDR. Vašek rozeslal tiskové zprávy do hlavních oborových elektronických médiíJ. Pokorný provedl závěrečné vyúčtování soutěže s „vratkou" na MK

Transition centrum (TC)

Roman Vašek zaslal linky na studie zveřejněné na stránkách Unie zaměstnavatelskýchZ. Prokeš informoval o základech založení Nadačního fondu pro rozvoj kariéry tanečníků za účasti Vize tance a podpory Tanečního sdružení, který by se skládal z členů správní a dozorční rady. Dále informoval o rámcovém návrhu Statutu nadačního fondu

Baletní soutěž 2015

V Plzni v Novém divadle je stanoven termín soutěže na 19. – 22. 11. 2015 (podařil se zajistit termín čtvrtek – neděle)J. Pokorný požádá o podporu NŽU (žádost o nadační příspěvek je do konce února 2015), Město Plzeň ( kde jsou vyhlášeny mikrogranty na rok 2015) a dalšíJ. Pokorný zaslal žádost  na MK na pana Daniela Hermana s žádostí o udělení záštityBude se jednat se spoluprací s EHMK (Evropským hlavním městě kultury) konkrétně je již předjednáno s programovým ředitelem EHMK Jiřím Sulženkem a uměleckým šéfem EHMK Petrem FormanemJ. Pokorný osloví návrháře plakátu a designu almanachuZ. Prokeš by zajistil výrobce tiskovinDo mezinárodní poroty byli navrženi opět Ivan Liška jako předseda, dále L. Vaculík, N. Novotná, L. Drescényiová, H. Vláčilová, C. Atanassoff, J. Bubeníček, L. SlavickýJ. Pokorný se bude informovat o možnosti účasti porotců

Web a fb stránky:

M. Hradil zajistí aktualizaci webu a termíny konkurzů do jednotlivých souborůL. Schneiderová obnoví přístup správců na možnost vkládání příspěvků na fb

Různé:

Termín baletní soutěže Eurovize v Plzni se uskuteční v červnu t.r. J. Pokorný rozpoutal debatu o způsobu odměňování tanečníků v souborech a pokusí se zjistit o přesnější výklad zaměstnávání tanečníků na dobu určitou/neurčitou se Zákoníku práce dle platných předpisůK situaci snižujícího se počtu tanečních úvazků přislíbil R. Vašek na konci sezony napsat do Divadelních novin článek

Příští schůze se bude konat 3. 3. od 13:00 v kavárně NONA.

Zapsal: J. Pokorný