Mezinárodní baletní soutěž Praha 2012 PDF Tisk Email
Středa, 21 Listopad 2012 08:34

Taneční sdružení ČR pořádá ve spolupráci s Českým centrem I.T.I. – UNESCO pod záštitou ministryně kultury Mgr. Aleny Hanákové a Hlavního města Prahy za finančního přispění Ministerstva kultury ČR, Hlavního města Prahy, firmy Grishko, Nadace Český literární fond, Nadace Život umělce a Odborové asociace divadelníků, XIV. ročník Soutěžní přehlídky tanečních umělců ČR – tentokrát počtvrté jako otevřenou zájemcům z celého světa. Soutěž se bude konat ve dnech 29. listopadu - 2. prosince na Nové scéně Národního divadla.

Svou účast potvrdilo již 90 soutěžících z řad profesionálních tanečníků a posluchačů odborných tanečních škol z České republiky, Slovenska, Belgie, Ruska, Polska, Ukrajiny, Rumunska, Itálie, Austrálie, Maďarska, Rakouska, Řecka, Srbska, Francie a Japonska.

Interpretační soutěže mají velký význam pro tanečníky i pro diváky. Tanečníkům dávají možnost konfrontace výsledků práce, v návaznosti pak možnost výměnných učebních pobytů a stáží, účasti na galakoncertech, nabídky do angažmá u nás i v zahraničí a pozvání na světové soutěže. Milovníci tance zase během několika dnů mohou vidět práci velkého množství tanečníků a získat tak přehled o současném stavu baletního umění.

SRDEČNĚ VÁS ZVEME!

29. 11. 18 hod.: I. kolo kategorie A – Senior - Nová scéna ND

30. 11. 17 hod.: I. kolo kategorie B – Junior - Nová scéna ND

1. 12. 18 hod.: II. kolo obě kategorie - Nová scéna ND