TRANSITION - DRUHÁ KARIÉRA PDF Tisk Email
Pondělí, 28 Květen 2012 13:50

Unie zaměstnavatelských svazů – centrum rozvojových aktivit ve spolupráci s Vizí tance, Tanečním sdružením ČR a Institutem umění – Divadelním ústavem si Vás dovolují pozvat na celodenní seminář TRANSITION – DRUHÁ KARIÉRA aneb Jak dál po skončení umělecké kariéry.

Seminář se uskuteční 13. června 2012 v Divadle v Celetné, Celetná 17, Praha 1.
      Seminář je věnován problematice profesionálních tanečních umělců, artistů a hudebníků po skončení aktivní kariéry, jejich sociálním a profesním perspektivám a možnostem podpory jejich druhé kariéry.
      Podrobný program bude zveřejněn 30. května 2012 na www.vizetance.cz.
      Program:
10.00 – 12.30: Analytický blok. Prezentace Tanečního průzkumu 2011 (R. Vašek) a zpráva o profesních podmínkách, sociálních a zdravotních aspektech umělců v oblasti tance, cirkusu a hudby (Z. Prokeš, V. Štefanová, V. Riedlbauch, P. Kolář)
Pauza na oběd
13.30 – 15.00:Transition modely. Zahraniční modely podpory umělců po skončení aktivní kariéry (M. Kinsky, R. Kubičko, N. Novotná, E.Kršíková).
15.30 – 17.30: Panelová diskuse. Diskuse se zúčastní zástupci tanečních a cirkusových profesionálů, zástupci hudebních profesí, ale také představitelé zaměstnavatelských svazů, ministerstev – kultury a práce a sociálních věcí a další.
V diskusi by měly zaznít postoje z praxe a návrhy možných řešení ze strany kompetentních institucí. www.vizetance.cz a www.projekty.monitorovani.eu.
      K účasti na semináři je nutná registrace na adrese Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript nejpozději do 3. 6. 2012. Pro účastníky je zajištěno občerstvení, oběd a možnost získat publikaci Studie návazné uplatnitelnosti uměleckého personálu (se zaměřením na vybrané umělce z oblasti performing arts).